Thursday, 28 November 2019
Κρητικά βότανα εσοδείας 2019
Τα κρητικά βότανα έχουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά λόγω του μικροκλίματος στο οποίο ευδοκιμούν. Φασκόμηλο από το Γούδουρα στο Λασίθι , Γαϊδουράγκαθο από το Μαλεβίζι, Δίκταμο από τις Αρχάνες αλλά και το Σέλινο στα Χανιά, Ρίγανη από το Αμάρι και Θυμάρι από το Λέντα.
Τα κρητικά βότανα έχουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά λόγω του μικροκλίματος στο οποίο ευδοκιμούν. Φασκόμηλο από το Γούδουρα στο Λασίθι , Γαϊδουράγκαθο από το Μαλεβίζι, Δίκταμο από τις Αρχάνες αλλά και το Σέλινο στα Χανιά, Ρίγανη από το Αμάρι και Θυμάρι από το Λέντα.
Saturday, 30 March 2019
Wednesday, 27 March 2019
Dictamus® Βοτανικά αφεψήματα από την Κρήτη
Με εμπειρία πολλών δεκαετιών στην επεξεργασία αρωματικών
φυτών και με ιδιαίτερη προσήλωση στην κουλτούρα του τσαγιού, παράγουμε
αφεψήματα από κρητικά βότανα συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας που σε ταξιδεύουν
γευστικά στην κρητική ύπαιθρο.
Προσφέρουμε μια εναλλακτική προσέγγιση των βοτανικών αφεψημάτων σε μοντέρνα συσκευασία teabags(εμβαπτιζόμενων φακέλων) για εύκολη χρήση παντού, χωρίς περιορισμούς.
Προσφέρουμε μια εναλλακτική προσέγγιση των βοτανικών αφεψημάτων σε μοντέρνα συσκευασία teabags(εμβαπτιζόμενων φακέλων) για εύκολη χρήση παντού, χωρίς περιορισμούς.
Τα οκτώ θαυμάσια βοτανικά αφεψήματα της DICTAMUS® μπορούν να γίνουν μια υγιεινή καθημερινή συνήθεια :
Δίκταμο, Λουίζα, Μέντα, Φασκόμηλο, Χαμομήλι και τρία ευεργετικά βοτανικά
μείγματα Καρτεράκι® (Παραδοσιακό,
Αρωματικό, Πράσινο)
Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και γνήσια κρητικά βότανα,
προσφέρουν ένα ποιοτικό αφέψημα που τονώνει, ηρεμεί και προφυλάσσει τον
οργανισμό μας. Είναι ο φυσικός τρόπος που ενισχύει το αίσθημα της ευεξίας και
βελτιώνει την ψυχική μας διάθεση, καθώς το τσάι από βότανα δεν περιέχει
καφεϊνη(τεϊνη) και έχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων από τα οποία
παρασκευάζεται.
Στην DICTAMUS® εφαρμόζουμε σύγχρονα πιστοποιημένα πρότυπα ασφαλείας για την διαχείριση των πρώτων υλών και την παραγωγική διαδικασία ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές απόλυτα ασφαλή προϊόντα.
Στην DICTAMUS® εφαρμόζουμε σύγχρονα πιστοποιημένα πρότυπα ασφαλείας για την διαχείριση των πρώτων υλών και την παραγωγική διαδικασία ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές απόλυτα ασφαλή προϊόντα.
Όλα τα αφεψήματα αυτής της σειράς είναι χαλαρωτικά και
πίνονται όλες τις ώρες της ημέρας, κρύα ή ζεστά.
Καλή απόλαυση , με υγεία !!!
Friday, 15 March 2019
Εκπαιδευτική εκδρομή Dictamus
Η
επίσκεψη των μαθητών από τα τμήματα
τεχνικών μαγειρικής τέχνης του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ
στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας,
ήταν μια όμορφη και διδακτική εμπειρία
τόσο για τους μαθητές όσο και για εμάς.
Οι παρατηρήσεις , οι απορίες και οι
διευκρινίσεις σχετικά με τις εφαρμογές των μπαχαρικών και αρωματικών
φυτών στην σύγχρονη μαγειρική τέχνη
ξεκίνησε έναν εποικοδομητικό διάλογο
ανάμεσα στα παιδιά και την υπεύθυνη
ποιότητας της εταιρίας μας, γεωπόνο Κα
Αλατζηνιωτάκη που μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Κα Φλουράκη, προετοίμασαν την
όμορφη αυτή ξενάγηση των παιδιών στον
συναρπαστικό κόσμο των καρυκευμάτων.
Καλή πρόοδο σε όλους τους μελλοντικούς
Master Chefs.
Monday, 4 March 2019
Detrop2019_show time
Photos από την συμμετοχή μας στην Detrop2019, την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Βόρεια Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες για το μεγάλο ενδιαφέρον τους και την υποστήριξή τους αλλά κυρίως την "Περιφέρεια Κρήτης" για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία στο καλαίσθητο περίπτερό της. Ραντεβού με όλους τους φίλους μας στην Θεσσαλονίκη σε ένα χρόνο.
Friday, 1 March 2019
Thursday, 21 February 2019
Συνταγή για scones με χαμομήλι και λεβάντα
Scones με φρέσκο χαμομήλι και λεβάντα!🍯🍪🥞
ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 10 ψωμάκια
150 γρ. κρύο βούτυρο, 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, 1 πρέζα αλάτι, 3 κουτ. γλυκού άνθη χαμομηλιού, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα, 2 κουτ. σούπας μέλι, 130 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι, τα άνθη χαμομηλιού, την λεβάντα και το μέλι και χτυπάμε μέχρι έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα. Με τον επεξεργαστή σε λειτουργία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με το πλάστη σε πάχος 3-4 εκατοστών. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ποτήρι, κόβουμε τα scones και τα τοποθετούμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε χλιαρά με λίγο βούτυρο και μέλι.
Καλή απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 10 ψωμάκια
150 γρ. κρύο βούτυρο, 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, 1 πρέζα αλάτι, 3 κουτ. γλυκού άνθη χαμομηλιού, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα, 2 κουτ. σούπας μέλι, 130 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι, τα άνθη χαμομηλιού, την λεβάντα και το μέλι και χτυπάμε μέχρι έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα. Με τον επεξεργαστή σε λειτουργία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με το πλάστη σε πάχος 3-4 εκατοστών. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ποτήρι, κόβουμε τα scones και τα τοποθετούμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε χλιαρά με λίγο βούτυρο και μέλι.
Καλή απόλαυση!
www.dictamus.gr και b2b.dictamus.gr
Sunday, 17 February 2019
Subscribe to:
Posts (Atom)
Κρητικά Βότανα νέας εσοδείας 2023
Ξεκίνησε η συγκομιδή των κρητικών βοτάνων, εσοδείας 2023. Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα επηρέασε σημαντικά τη παραγωγή και οι ελάχισ...

-
Η Μαντζουράνα είναι ένα πολυετές φυτό, το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με την Ρίγανη. Είναι μέλος της οικογένειας των Χειλανθών ( La...
-
Στην Κρήτη την λέμε Θρύμπα(Satureja thymbra) και είναι γνωστό φυτό από την αρχαιότητα αφού ο Ιπποκράτης το συνιστά στην αντιμετώπιση τ...