Scones με φρέσκο χαμομήλι και λεβάντα!🍯🍪🥞
ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 10 ψωμάκια
150 γρ. κρύο βούτυρο, 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, 1 πρέζα αλάτι, 3 κουτ. γλυκού άνθη χαμομηλιού, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα, 2 κουτ. σούπας μέλι, 130 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι, τα άνθη χαμομηλιού, την λεβάντα και το μέλι και χτυπάμε μέχρι έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα. Με τον επεξεργαστή σε λειτουργία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με το πλάστη σε πάχος 3-4 εκατοστών. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ποτήρι, κόβουμε τα scones και τα τοποθετούμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε χλιαρά με λίγο βούτυρο και μέλι.
Καλή απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 10 ψωμάκια
150 γρ. κρύο βούτυρο, 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, 1 πρέζα αλάτι, 3 κουτ. γλυκού άνθη χαμομηλιού, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα, 2 κουτ. σούπας μέλι, 130 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι, τα άνθη χαμομηλιού, την λεβάντα και το μέλι και χτυπάμε μέχρι έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα. Με τον επεξεργαστή σε λειτουργία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με το πλάστη σε πάχος 3-4 εκατοστών. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ποτήρι, κόβουμε τα scones και τα τοποθετούμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε χλιαρά με λίγο βούτυρο και μέλι.
Καλή απόλαυση!
www.dictamus.gr και b2b.dictamus.gr
No comments:
Post a Comment