Sunday, 18 March 2018

Redesign Dictamus.gr

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το redesign της βασικής ιστοσελίδας μας  http://www.dictamus.gr/


Μοντέρνο responsive design για να πλοηγηθείτε εύκολα και σωστά από κάθε ηλεκτρονική συσκευή.

Λίγα λόγια για την εταιρία μας, τα προϊόντα και τα εμπορεύματα που διαθέτουμε αλλά και τους τρόπους επικοινωνίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μεταβείτε εύκολα στο εργαλείο b2b ηλεκτρονικής παραγγελλιοληψίας από όλες τις σελίδες:




και βρείτε εμπορικές πληροφορίες για μια τεράστια γκάμα καρυκευμάτων, βοτάνων και τσαγιού.

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε και να εξυπηρετήσουμε κάθε σας ανάγκη !!!

Special thanks to Eyewide - Web Marketing Agency

Tuesday, 13 March 2018

FoodExpo Athens 2018

Σας ευχαριστούμε όλους για την επίσκεψή σας στην FoodExpo Athens 2018. Η συμμετοχή μας στο κορυφαίο εμπορικό γεγονός της ελληνικής επικράτειας, είχε απόλυτη επιτυχία. Η μεγάλη ζήτηση του κοινού της έκθεσης για δείγματα τσαγιών και ενημερωτικό υλικό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 


Η οργάνωση του booth από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και την ΕΤΑΜ ΑΕ ήταν άριστη και αποτελεσματική. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2019...

Friday, 9 March 2018

FoodExpo 2018

Σας περιμένουμε και φέτος στην FoodExpo Athens 10-12 Μαρτίου 2018 .


Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο Hall 1 stand D03 μέσα στο χώρο της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της περιφέρειας Κρήτης.

Thursday, 8 March 2018

ΑΓΑΡ - AGAR

Το Άγαρ Άγαρ είναι η φυτική πηκτίνη που παράγεται από το εκχύλισμα των φυκιών (Rhodophyta)-κόκκινη άλγη(Red algae). https://en.wikipedia.org/wiki/Agar 

                                      By Emoody26 at English Wikipedia, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3455016

Κατά την διάρκεια του βρασμού των φυκιών, παράγονται δύο συστατικά που αποτελούν το Άγαρ Άγαρ: α)ο πολυσακχαρίτης αγαρόζη και β)το ετερογενές μείγμα των μικρότερων μορίων που ονομάζεται αγαροπηκτίνη.
Το Άγαρ Άγαρ είναι το φυτικό ομόλογο της ζελατίνης και πωλείται σε δύο μορφές: α) Σε αποξηραμένες λωρίδες ή νιφάδες και β) Σε σκόνη



Η εταιρία μας πουλάει το Άγαρ μόνον σε σκόνη γιατί εξυπηρετεί περισσότερες εφαρμογές.  Παράγεται σε εργαστήριο της Γερμανίας από φύκια που επεξεργάζονται στην Κίνα.
Στην τεχνολογία τροφίμων έχει την κωδικοποιημένη ονομασία Ε406 και είναι ένα απόλυτα υγιεινό προϊόν, αγνό, χωρίς χρώμα, γεύση και άρωμα. Είναι πιο σταθερό από την ζελατίνη και έχει καλύτερη υφή.Τρόπος Χρήσης (περ.Γαστρονόμος)

Είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και σιδήρου, δεν περιέχει ζάχαρη, λιπαρά και υδατάνθρακες. Αποτελείται από περίπου 80% ίνες, και χρησιμοποιείται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική ως πηκτίνη (κυρίως για την παρασκευή ζελέ, μαρμελάδας, κρέμας ζαχαροπλαστικής, μούς, κέικ, πατέ, σάλτσες, σούπες, ρύζι και πολλών άλλων). Ταιριάζει απόλυτα σε χορτοφαγικά(vegan) και νηστίσιμα προϊόντα αλλά και σε προϊόντα που απευθύνονται σε θρησκευτικές ομάδες με περιορισμούς στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων (Εβραίοι, Μουσουλμάνοι). 

Η πληθώρα φυτικών ινών , το καθιστούν εξαιρετικό εντερικό ρυθμιστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαρτικό. Βοηθά στην πέψη, την απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση του οργανισμού. 
Επίσης στην βιολογία και στην μικροβιολογία, τοποθετείται ως θρεπτικό υλικό στα τρυβλία Πέτρι (βλ.wiki)

Tuesday, 6 March 2018

Detrop boutique 2018 Thessaloniki

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες , πελάτες και φίλους που επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό περίπτερό μας στην "Detrop Boutique 2018- the delicatessen show"      στην όμορφη Θεσσαλονίκη.





Όλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα τελευταία νέα μας και να γνωρίσουν τα προϊόντα των κατηγοριών  Retail και HO.RE.CA που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά φέτος στην Detrop.

Κεράσαμε πάνω από 1000 μερίδες τσαγιού τους φίλους- επισκέπτες της Έκθεσης και δώσαμε 2500 δείγματα σε επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας.




Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον συνεργάτη μας Γιώργο Καρούτα , κατασκευαστή του περιπτέρου που σχεδίασε τόσο όμορφα η Liana στην ArtivityZone . Thank you all !!!

Ραντεβού στην FoodExpo Athens 10-12 Μαρτίου στο Metropolitan Expo.





Sunday, 18 February 2018

Exhibitions 2018 Εκθέσεις

Το 2018 ξεκίνησε και μαζί του η προετοιμασία για τις εκθέσεις που συμμετέχει η εταιρία Dictamus .

Ξεκινάμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή στην Detrop2018.


Θα μας βρείτε στο Hall 9 - stand 2 του ισογείου της έκθεσης, ακριβώς δίπλα στα workshops.

Είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους των προϊόντων μας στην συμπρωτεύουσα να γνωρίσουν πρώτοι τις νέες συσκευασίες των προϊόντων Karteraki για την αγορά HoReCa . Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε από τις 24 έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2018

Ακολουθεί η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα FoodExpo.



Συμμετέχουμε στο μεγάλο περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της περιφέρειας Κρήτης.
Θα μας βρείτε στην είσοδο του Hall 1 από τις 10 έως και τις 12 Μαρτίου 2018.






Monday, 5 June 2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

Το νέο b2b webshop tool της Dictamus είναι τώρα online !!!
https://shop.dictamus.gr/σε ελληνικά και αγγλικά .


Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό όλων των προϊόντων, στην διάθεση των πελατών μας αλλά και κάθε επισκέπτη που ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του .
Μπαχαρικά, τσάι, βότανα, bio-προϊόντα, συναφή αξεσουάρ κλπ είδη.

Οι ενημερωμένες τιμές χονδρικής αλλά και το μεταφορικό κόστος αποστολής παραγγελιών, εμφανίζεται στην οθόνη σας αφού γίνει σύνδεση στην πλατφόρμα, όπως εδώ.






Εύκολα και απλά, με ένα κλικ, στην οθόνη του υπολογιστή ή της "έξυπνης" συσκευής σας , όλες οι πληροφορίες για τα βότανα, τα μπαχαρικά και το τσάι...


Η ηλεκτρονική επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους είναι ένας αμφίδρομος μοχλός ανάπτυξης . Η συνεχής και εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση κάνει την πληροφορία ανεκτίμητο εργαλείο των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων.


Thursday, 25 May 2017

Μολόχα (malva sylvestris)

Το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Η συγκομιδή των αρωματικών φυτών συνεχίζεται και σειρά έχει η μολόχα(malva sylvestris)



Είναι ένα κοινό φυτό στην Κρήτη και το "μάζεμα" του, σχετικά εύκολο.
Ο διαχωρισμός και  η επεξεργασία μετά την ξήρανση , αποδίδουν τρείς διαφορετικές ποιότητες.


Τα άνθη, που έχουν έντονο μωβ χρώμα:


 τα φύλλα(με λίγο άνθος)


 και το τριμμένο φυτό.



Η δράση της μολόχας είναι μαλακτική, αντιφλεγμονώδης, στυπτική και αποχρεμπτική. Το ρόφημα που δίνει είναι πολύ γευστικό και χρησιμοποιείται σε πολλά βοτανικά ροφήματα.
Σίγουρα θέλει προσοχή στην δοσολογία και πρέπει να πάρετε την συμβουλή κάποιου ειδικού γιατρού ή βοτανοθεραπευτή πριν ξεκινήσετε κάποια θεραπεία με μολόχα.
 
Στην Dictamus θα βρείτε αυτήν την περίοδο τις δύο πρώτες ποιότητες.
Η τρίτη προετοιμάζεται κατά παραγγελία πελατών για ειδικές εφαρμογές.
Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές χονδρικής, πατήστε εδώ:


Tuesday, 9 May 2017

Κίστος ο κρητικός ( Cistus incanus ) - Rockrose



Η θερμοκρασία ανεβαίνει στην Κρήτη και πλησιάζει η ώρα για την νέα εσοδεία του Κίστου (Αλαδανιά , Λάβδανος,  Κουνούκλα, Rock-rose). 

Ο Κίστος (Cistus incanus/creticus) είναι ένα εξαιρετικό αρωματικό φυτό που μας δίνει δύο προϊόντα:
α)Τα φύλλα του που χρησιμοποιούνται σαν βοτανικό αφέψημα(τσάι) ή έγχυμα
β)Η ρητίνη των φύλλων του που χρησιμοποιείται σαν θυμίαμα και σαν α΄ύλη για την παραγωγή καλλυντικών και αρωμάτων


Οι συνεργάτες μας παραγωγοί, κυρίως από τις επαρχίες Μαλεβιζίου και Μυλοποτάμου, θα ξεκινήσουν την συγκομιδή μόλις «σβήσει» το άνθος και τα φύλλα θα έχουν ωριμάσει αρκετά.
Το «μάζεμα» της ρητίνης θα γίνει αργότερα κατά την διάρκεια των πιο θερμών ημερών του Αυγούστου, χτυπώντας τα φυτά με τα «λουριά». Μια ιδιαίτερα δύσκολη χειρονακτική εργασία.



Το αφέψημα από τα φύλλα του Κίστου είναι ένα ευεργετικό ρόφημα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες(πολυφαινόλες) με έντονη αντιιική δράση που κερδίζει συνεχώς περισσότερους πληροφορημένους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεύση του είναι φυσική, ευχάριστη , ταιριάζει σε βοτανικά μείγματα με διάφορα άλλα αρωματικά φυτά και ο χρόνος εκχύλισης δεν πρέπει να είναι λιγότερος από 5λεπτά.

Στην Dictamus διαθέτουμε κάθε χρόνο μόνον νέας εσοδείας φύλλα και τριμμένα φύλλα κρητικού Κίστου (Cistus creticus), εξαιρετικής καθαρότητας και άριστων μικροβιολογικών χαρακτηριστικών, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βαρέων μετάλλων .
Για πληροφορίες διαθέσιμων συσκευασιών και παραγγελίες χονδρικής, πατήστε εδώ.

Thursday, 4 May 2017

ΙΠΠΟΦΑΕΣ - Hippophae rhamnoides

Το ιπποφαές έγινε γνωστό σαν superfood με την παγκοσμιοποίηση της αγοράς και την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία μέσω διαδικτύου. Έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών με αποδεδειγμένη ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα παλαιότερα χρόνια, οι καρποί και τα φύλλα από τις καλλιέργειες στην ανατολική Ευρώπη προορίζονταν για super-ζωοτροφή, αλλά με την ανάλυση των διατροφικών δεδομένων και την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για φυτικά προϊόντα υψηλής διαθρεπτικής αξίας προάχθηκε σε superfood και μάλιστα από τα πιο εμπορικά.
Οι περισσότερες από τις ευεργετικές του ουσίες περιλαμβάνονται στον καρπό του και μπορούμε να τις πάρουμε από την άμεση κατανάλωση του καρπού, το αφέψημα ή το έγχυμα των αποξηραμένων καρπών ή το έλαιο από την ψυχρή έκθλυψη των καρπών.


Στην εταιρία μας, διαθέτουμε εξαιρετικής ποιότητας Ιπποφαές από καλλιέργειες στην περιοχή της Τρανσυλβανίας στην  Ρουμανία. Διαθεσιμότητα και τιμές χονδρικής μόνον για εμπόρους μπορείτε να δείτε εδώ

Monday, 1 May 2017

Chili threads - Νηματίδια Πιπεριάς


Λίγα είναι τα καρυκεύματα που χρησιμοποιούμε για τα ψάρια και τα θαλασσινά. 
Η γεύση πρέπει να παραμείνει έντονη και χαρακτηριστική της φρεσκάδας του ψαριού και της θάλασσας. Μόνο τα απαραίτητα λοιπόν....πιπέρι , αλάτι και ίσως λίγο δενδρολίβανο.

Μια gourmet πρόταση για να "απογειωθεί" ένα πιάτο θαλασσινών είναι τα chili threads ή νηματίδια πιπεριάς.  
Πρόκειται για νηματίδια λιαστής αποξηραμένης πιπεριάς με ελαφρώς πικάντικη γεύση. Το μπαχαρικό αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στην κορεάτικη και γιαπωνέζικη κουζίνα. Εκτός από την απαλή γεύση δίνει και ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα εφόσον "μείνει" περισσότερο στο φαγητό.

Απαραίτητο για κάθε καλό εστιατόριο που σερβίρει ασιατική κουζίνα ή φρέσκα ψάρια και θαλασσινά εδέσματα.
Δεν μπορεί να λείπει από τα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης μπαχαρικών αλλά ούτε και από τα βάζα των σεφ που παρασκευάζουν θαλασσινές σπεσιαλιτέ.
Βεβαίως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καρύκευμα πολλών διαφορετικών "πιάτων" και όχι αυστηρά θαλασσινών. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε ριζότο και όλα τα ζυμαρικά. Θεωρείται ένας πικάντικος αντικαταστάτης του σαφράν.  Εκτός από το ριζότο και τα ζυμαρικά, σερβίρεται ωμό ή το προσθέτουμε μετά το τέλος του μαγειρέματος.

Γενικά το μπαχαρικό αυτό είναι ελαφρύ, έχει δηλαδή μεγάλο όγκο και μικρό βάρος. Έχει την σχετική υγρασία της πιπεριάς και καλό είναι να φυλάσσεται σε τελείως σκοτεινό περιβάλλον για να παραμείνει αναλλοίωτο το όμορφο χρώμα του. 

Η τιμή του είναι υψηλή αλλά λόγω του μεγάλου του όγκου είναι αρκετά προσιτό στους καταναλωτές.
Στην Dictamus θα το βρείτε όλο το χρόνο σε συσκευασίες από 250γραμμάρια έως 1κιλό. Ενημερωμένη τιμή θα δείτε εδώ


Κρητικά Βότανα νέας εσοδείας 2023

 Ξεκίνησε η συγκομιδή των κρητικών βοτάνων, εσοδείας 2023. Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα επηρέασε σημαντικά τη παραγωγή και οι ελάχισ...