Friday 5 June 2020

Σπιτικό δροσιστικό iced tea


Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τι καλύτερο από ένα απολαυστικό παγωμένο τσάι που μας ξεδιψά και μας τονώνει; 

Μέθοδος Εκτέλεσης:
Πανεύκολα και πολύ γρήγορα, μπορείτε να φτιάξετε το πιο γευστικό και δροσιστικό σπιτικό iced tea!
Σε μία πυρίμαχη κανάτα (ή άλλο σκεύος) προσθέτουμε 1 λίτρο νερό που μόλις βράσαμε.
Έπειτα προσθέτουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι και 15γραμ χύμα πράσινο τσάι με αποξηραμένα φρούτα (όσο το νερό είναι ακόμα ζεστό) και τα αφήνουμε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 3-4 λεπτά (ή όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία που αγοράσαμε).
Στη συνέχεια αφαιρούμε το τσάι και τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη(ή άλλη γλυκαντική) ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε φέτες λεμονιού και ροδάκινου (προαιρετικά), ή όποιου άλλου φρούτου μας αρέσει. Τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για όση ώρα χρειάζεται μέχρι το τσάι να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο και φρούτα και απολαμβάνουμε το καλύτερο σπιτικό iced tea.

Η πρόταση μας για το τσάι είναι εξωτικό πράσινο Tropical (πράσινο τσάι με αποξηραμένα καλοκαιρινά φρούτα) που μπορείτε να βρείτε σε ενημερωμένα καταστήματα πώλησης τσαγιού.
Περιέχει εξαιρετικό πράσινο και λευκό τσάι , αποξηραμένα φρούτα(παπάγια, ανανά, φράουλα, σμέουρα) και άνθη τριαντάφυλλου και μολόχας.

No comments:

Κρητικά Βότανα νέας εσοδείας 2023

 Ξεκίνησε η συγκομιδή των κρητικών βοτάνων, εσοδείας 2023. Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα επηρέασε σημαντικά τη παραγωγή και οι ελάχισ...