Τα
μπαχαρικά και τα καρυκεύματα είναι το μυστικό που μπορούν να
μετατρέψουν ένα απλό καθημερινό πιάτο σε μια γαστριμαργική δημιουργία.🍗🌽🐟
Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι τα πιάτα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη νοστιμιά τους με τη βοήθεια των «μαγικών» μυρωδικών και μπαχαρικών της ελληνικής φύσης!
Τα μπαχαρικά ή τα βότανα τα χρησιμοποιούμε προς το τέλος του μαγειρέματος διότι η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει την γεύση τους. Επίσης, δεν ταιριάζουν όλα τα μπαχαρικά με όλα τα τρόφιμα. Η επιτυχία ενός πιάτου στηρίζεται στον συνδυασμό των μπαχαρικών ή των βοτάνων. Ένας κύριος οδηγός συνδυασμός τροφίμων με μπαχαρικά, βότανα ή αρωματικά ενδεικτικά αναφέρουμε:
🐟ΨΑΡΙΚΑ- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Ψάρι: Εστραγκόν, σαφράν, άνηθος, μαϊντανός, κάπαρη, πιπέρι.
Θαλασσινά: Μάραθος, θυμάρι πιπέρι
🍗ΚΡΕΑΤΙΚΑ
Χοιρινό: Σκόρδο, κρεμμύδι, πιπέρι, ρίγανη
Μοσχάρι: Δάφνη, κάρυ, τζίντζερ, μαντζουράνα, ρίγανη.
Κοτόπουλο: Tζίντζερ, ρίγανη, πάπρικα, δενδρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο.
Αρνί: Kάρυ, σκόρδο, δενδρολίβανο, μέντα
Κατσίκι : Δενδρολίβανο, πιπέρι
Βοδινό: Δάφνη, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι, πιπέρι, θυμάρι, φασκόμηλο
Κουνέλι: Δάφνη, κανέλα, κύμινο, κρεμμύδι
Γαλοπούλα: Πάπρικα, κάρυ, δάφνη
🌽ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά που βοηθούν να δημιουργήσουμε δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες, τα μυρωδικά μπορούν να απογειώσουν τη γεύση τους.
Δείτε νόστιμους συνδυασμούς:
Ντομάτες: Δυόσμος, βασιλικός, δαφνόφυλλο, άνηθος, κρεμμύδι, ρίγανη, μαϊντανός, πιπέρι.
Φασολάκια: Άνηθος, κάρυ, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι.
Πατάτες: Άνηθος, σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα, μαϊντανός, φασκόμηλο.
Καρότα: Kανέλα, γαρίφαλο, άνηθος, τζίντζερ, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο.
Κολοκυθάκια: Βασιλικός, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο.
Καλαμπόκι: Kύμινο, κάρυ, κρεμμύδι, πάπρικα, μαϊντανός
Αγγινάρες: Άνηθος
Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι τα πιάτα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη νοστιμιά τους με τη βοήθεια των «μαγικών» μυρωδικών και μπαχαρικών της ελληνικής φύσης!
Τα μπαχαρικά ή τα βότανα τα χρησιμοποιούμε προς το τέλος του μαγειρέματος διότι η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει την γεύση τους. Επίσης, δεν ταιριάζουν όλα τα μπαχαρικά με όλα τα τρόφιμα. Η επιτυχία ενός πιάτου στηρίζεται στον συνδυασμό των μπαχαρικών ή των βοτάνων. Ένας κύριος οδηγός συνδυασμός τροφίμων με μπαχαρικά, βότανα ή αρωματικά ενδεικτικά αναφέρουμε:
🐟ΨΑΡΙΚΑ- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Ψάρι: Εστραγκόν, σαφράν, άνηθος, μαϊντανός, κάπαρη, πιπέρι.
Θαλασσινά: Μάραθος, θυμάρι πιπέρι
🍗ΚΡΕΑΤΙΚΑ
Χοιρινό: Σκόρδο, κρεμμύδι, πιπέρι, ρίγανη
Μοσχάρι: Δάφνη, κάρυ, τζίντζερ, μαντζουράνα, ρίγανη.
Κοτόπουλο: Tζίντζερ, ρίγανη, πάπρικα, δενδρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο.
Αρνί: Kάρυ, σκόρδο, δενδρολίβανο, μέντα
Κατσίκι : Δενδρολίβανο, πιπέρι
Βοδινό: Δάφνη, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι, πιπέρι, θυμάρι, φασκόμηλο
Κουνέλι: Δάφνη, κανέλα, κύμινο, κρεμμύδι
Γαλοπούλα: Πάπρικα, κάρυ, δάφνη
🌽ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά που βοηθούν να δημιουργήσουμε δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες, τα μυρωδικά μπορούν να απογειώσουν τη γεύση τους.
Δείτε νόστιμους συνδυασμούς:
Ντομάτες: Δυόσμος, βασιλικός, δαφνόφυλλο, άνηθος, κρεμμύδι, ρίγανη, μαϊντανός, πιπέρι.
Φασολάκια: Άνηθος, κάρυ, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι.
Πατάτες: Άνηθος, σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα, μαϊντανός, φασκόμηλο.
Καρότα: Kανέλα, γαρίφαλο, άνηθος, τζίντζερ, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο.
Κολοκυθάκια: Βασιλικός, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο.
Καλαμπόκι: Kύμινο, κάρυ, κρεμμύδι, πάπρικα, μαϊντανός
Αγγινάρες: Άνηθος
No comments:
Post a Comment