10 συμβουλές για τέλεια βαμμένα κατακόκκινα αυγά!
-Αν επιλέξετε λευκά αυγά το χρώμα θα βγει πιο φωτεινό ενώ αν επιλέξετε καφέ τα χρώματα θα βγουν πιο βαθιά.
-Τα πλένουμε καλά με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανάκι ραντισμένο με ξίδι.
-Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου τουλάχιστον 24 ώρες πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία.
-Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μια πάνινη πετσέτα και τη γεμίζουμε κρύο νερό.
-Βάζουμε τα αυγά σε μονή στρώση και τα βάζουμε στη φωτιά για να βράσουν για 10-15 λεπτά.
-Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσες δόσεις χρειάζεται για να βράσετε τα αβγά που θέλετε.
-Οι βαφές του εμπορίου δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση τους την οποία θα πρέπει να ακολουθούμε.
Συνήθως χρειάζεται να τα αφήσουμε στη βαφή για 3-4 λεπτά.
-Ακολούθως βγάζουμε τα αυγά από τη βαφή και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
-Για να γυαλίσουν ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μαλακό, βαμβακερό πανί και περνάμε με αυτό τα αβγά.
-Κολλήστε πάνω σε βρασμένα αυγά στο φυσικό τους χρώμα ή αφού τα βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε, βότανα του τόπου μας.
Χρησιμοποιείστε φρέσκα ή αποξηραμένα φυτά αφού τα αφήσετε πιεσμένα για 2-3 μέρες ανάμεσα στις σελίδες ενός χοντρού βιβλίου.
Είναι ένας πολύ όμορφος και ...ανοιξιάτικος τρόπος για διακοσμητικά αυγά που θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε είδους πασχαλινή σύνθεση ή για τον στολισμό του γιορτινού τραπεζιού!
No comments:
Post a Comment