Sunday, 20 December 2020

Το κρασί των Χριστουγέννων - Glühwein

 


Το ζεστό κρασί είναι δημοφιλές την περίοδο των Χριστουγέννων σχεδόν σε όλες τις βόρειες χώρες και είναι γνωστό ως Glühwein (λαμπερό κρασί) ή glogg ή ως mulled wine (ζεστό κρασί).

Τι θα χρειαστείς:
1.5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
150 γραμμάρια μέλι ή 1 κούπα ζάχαρη
1 αστεροειδές γλυκάνισο
3-4 καρφάκια γαρίφαλο
4 ξυλάκια κανέλας
1 πορτοκάλι(για χυμό)
1 κ.σ κονιάκ

Η διαδικασία
Βάζεις το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το κρασί δεν πρέπει να βράσει αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Ρίχνεις μέσα το χυμό από το πορτοκάλι, το κονιάκ,την κανέλα, το μέλι, τον γλυκάνισο και τα γαρίφαλα.

Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δοκιμάζεις ξανά για να δεις αν θέλεις το κρασί σου να είναι πιο γλυκό. Αν ναι προσθέτεις λίγο περισσότερο μέλι. Το αφήνεις στη φωτιά για ακόμα μισή ώρα.

Το σερβίρεις σε κούπες με ένα ξυλάκι κανέλα για συνοδεία.

No comments:

Γαρίφαλο : 5 χρήσεις για την υγεία μας

     Εκτός από τη γλυκιά, αρωματική γεύση τους, τα γαρίφαλα είναι γνωστά για τις ισχυρές φαρμακευτικές τους ιδιότητες! 1. Σημαντικά θρεπτικ...