Ευχαριστούμε τη φίλη μας Έλλη για την φανταστική συνταγή της:
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα κλασικά σπιτικά γλυκά της Σαρακοστής. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο, νόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό λόγω των καλών λιπαρών που περιέχει. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά εξίσου νόστιμη. Ίσως σας φανεί περίεργο αλλά προτείνουμε την προσθήκη του βοτανικού μας αφεψήματος Karteraki chai στο γλυκό αυτό, το οποίο ταιριάζει απόλυτα και δένει με τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάστε το !!!
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
• 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 4 -5 κ.σ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (ψιλοκομμένους ή αλεσμένους)
Για το σιρόπι:
• 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
• 2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι ή 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
• 3 καρφάκια γαρίφαλο
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1 teabag καρτεράκι αρωματικό chai
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
2. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου καβουρδιστεί καλά σε σιγανή φωτιά.
3. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
4. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Σε μία άλλη κατσαρόλα στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό, το μέλι (ή τη ζάχαρη), την κανέλα και το γαρίφαλο.
6. Αφού αρχίσει ο βρασμός, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
7. Προσθέτουμε το teabag καρτεράκι αρωματικό chai και το αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε teabag μέντας ή λουϊζας καθώς έχει ένα ελαφρύ όξινο άρωμα.
8. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το σιρόπι με μία κουτάλα στο μείγμα του χαλβά και σκεπάζουμε με μία πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας για να κρυώσει, ώστε να γίνει σπειρωτός.
9. Τον τοποθετούμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!!!
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα κλασικά σπιτικά γλυκά της Σαρακοστής. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο, νόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό λόγω των καλών λιπαρών που περιέχει. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά εξίσου νόστιμη. Ίσως σας φανεί περίεργο αλλά προτείνουμε την προσθήκη του βοτανικού μας αφεψήματος Karteraki chai στο γλυκό αυτό, το οποίο ταιριάζει απόλυτα και δένει με τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάστε το !!!
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
• 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 4 -5 κ.σ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (ψιλοκομμένους ή αλεσμένους)
Για το σιρόπι:
• 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
• 2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι ή 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
• 3 καρφάκια γαρίφαλο
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1 teabag καρτεράκι αρωματικό chai
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
2. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου καβουρδιστεί καλά σε σιγανή φωτιά.
3. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
4. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Σε μία άλλη κατσαρόλα στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό, το μέλι (ή τη ζάχαρη), την κανέλα και το γαρίφαλο.
6. Αφού αρχίσει ο βρασμός, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
7. Προσθέτουμε το teabag καρτεράκι αρωματικό chai και το αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε teabag μέντας ή λουϊζας καθώς έχει ένα ελαφρύ όξινο άρωμα.
8. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το σιρόπι με μία κουτάλα στο μείγμα του χαλβά και σκεπάζουμε με μία πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας για να κρυώσει, ώστε να γίνει σπειρωτός.
9. Τον τοποθετούμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!!!
No comments:
Post a Comment