Wednesday 9 December 2020

Χριστουγεννιάτικα βότανα - Λεβάντα: η γλύκα της ζωής



🌿 Η λεβάντα με το υπέροχο άρωμά της υποδηλώνει τη γλύκα της ζωής


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ:

1. Εγκαύματα: Οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου λεβάντα παρουσιάζουν ευεργετικό ρόλο στην επούλωση εγκαυμάτων και επιπλέον ενεργούν αποτελεσματικά ως αναλγητικό.
2. Πονοκέφαλος: Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι εκπληκτικό στην περίπτωση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από το στρες και την ένταση. Απλά τρίψε κυκλικά 1-2 σταγόνες στους κροτάφους και πολύ σύντομα ο πονοκέφαλος θα γίνει παρελθόν.
3. Αποτοξίνωση του δέρματος: Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλία των περιβαλλοντικών τοξινών και άλλων ρύπων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα το δέρμα σου εκτίθεται καθημερινά με αποτέλεσμα η υγεία του δέρματος να επιδεινώνεται. Σύμφωνα με μελέτες διαπιστώθηκε ότι το έλαιο λεβάντας είναι ένα από τα λίγα ισχυρά έλαια που μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων του δέρματος.
4. Ναυτία: Εισέπνευσε καθαρό αιθέριο έλαιο λεβάντας κατ’ ευθείαν από το μπουκάλι ή χρησιμοποίησε ένα αποσμητικό χώρου με αιθέριο έλαιο λεβάντας και σύντομα το ενοχλητικό σύμπτωμα ναυτίας θα εξαφανιστεί.
5. Προβλήματα ακμής: Οι αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες που έχει το έλαιο λεβάντας μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και φλεγμονή. Χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα ελαίου λεβάντας στην περιοχή του προβλήματος και πολύ σύντομα θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
6. Φούσκωμα στο στομάχι: Η υπερανάπτυξη των κακών βακτηρίων στο σώμα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Η λεβάντα περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στη μείωση των «κακών» βακτηρίων έτσι ώστε να απαλλαγείς από το φούσκωμα. Πασπαλίζοντας μικρή ποσότητα αποξηραμένης λεβάντας στο γιαούρτι θα μειώσει το φούσκωμα και θα διευκολύνει την πέψη.
7. Αλλεργική ρινίτιδα: Ανάπνευσε καθαρό έλαιο λεβάντας κατευθείαν από το μπουκάλι ή ρίξε 2-3 σταγόνες σε βραστό νερό και εισέπνευσε αργά τον ατμό. Σύντομα θα νιώσεις ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας που σε ταλαιπωρούν.
8. Άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία: Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία άγχους, κατάθλιψης και αϋπνίας χάρη στη κατευναστική, ηρεμιστική και αντισπασμωδική του δράση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείτε συχνά σε φυτικά φάρμακα που έχουν σαν στόχο την επαναφορά της ψυχικής ηρεμίας.

No comments:

Κρητικά Βότανα νέας εσοδείας 2023

 Ξεκίνησε η συγκομιδή των κρητικών βοτάνων, εσοδείας 2023. Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα επηρέασε σημαντικά τη παραγωγή και οι ελάχισ...