Monday 1 May 2017

Chili threads - Νηματίδια Πιπεριάς


Λίγα είναι τα καρυκεύματα που χρησιμοποιούμε για τα ψάρια και τα θαλασσινά. 
Η γεύση πρέπει να παραμείνει έντονη και χαρακτηριστική της φρεσκάδας του ψαριού και της θάλασσας. Μόνο τα απαραίτητα λοιπόν....πιπέρι , αλάτι και ίσως λίγο δενδρολίβανο.

Μια gourmet πρόταση για να "απογειωθεί" ένα πιάτο θαλασσινών είναι τα chili threads ή νηματίδια πιπεριάς.  
Πρόκειται για νηματίδια λιαστής αποξηραμένης πιπεριάς με ελαφρώς πικάντικη γεύση. Το μπαχαρικό αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στην κορεάτικη και γιαπωνέζικη κουζίνα. Εκτός από την απαλή γεύση δίνει και ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα εφόσον "μείνει" περισσότερο στο φαγητό.

Απαραίτητο για κάθε καλό εστιατόριο που σερβίρει ασιατική κουζίνα ή φρέσκα ψάρια και θαλασσινά εδέσματα.
Δεν μπορεί να λείπει από τα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης μπαχαρικών αλλά ούτε και από τα βάζα των σεφ που παρασκευάζουν θαλασσινές σπεσιαλιτέ.
Βεβαίως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καρύκευμα πολλών διαφορετικών "πιάτων" και όχι αυστηρά θαλασσινών. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε ριζότο και όλα τα ζυμαρικά. Θεωρείται ένας πικάντικος αντικαταστάτης του σαφράν.  Εκτός από το ριζότο και τα ζυμαρικά, σερβίρεται ωμό ή το προσθέτουμε μετά το τέλος του μαγειρέματος.

Γενικά το μπαχαρικό αυτό είναι ελαφρύ, έχει δηλαδή μεγάλο όγκο και μικρό βάρος. Έχει την σχετική υγρασία της πιπεριάς και καλό είναι να φυλάσσεται σε τελείως σκοτεινό περιβάλλον για να παραμείνει αναλλοίωτο το όμορφο χρώμα του. 

Η τιμή του είναι υψηλή αλλά λόγω του μεγάλου του όγκου είναι αρκετά προσιτό στους καταναλωτές.
Στην Dictamus θα το βρείτε όλο το χρόνο σε συσκευασίες από 250γραμμάρια έως 1κιλό. Ενημερωμένη τιμή θα δείτε εδώ


No comments:

Κρητικά Βότανα νέας εσοδείας 2023

 Ξεκίνησε η συγκομιδή των κρητικών βοτάνων, εσοδείας 2023. Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα επηρέασε σημαντικά τη παραγωγή και οι ελάχισ...